INFORMÁCIÓ

06 1 612 3375

infoaterem.hu

Kick-box

Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia

 

 

Az egyesület névadója, Zrínyi Miklós VI. danos mesteredző, aki a Komárom-Esztergom Megyei Kick-Box szövetség elnökeként, a Magyar Kick-box Szövetség elnökségének tagjaként, a WAKO Világszövetség light-contact bizottságának elnökeként, valamint a Szövetség edzői bizottságának elnökeként végzett 35 éves pályafutásának köszönhetően valódi ikonja a kick-box sportnak. Az akadémián végzett edzői munkában immár saját nevelésű tanítványai is részt vállalnak, melynek köszönhetően minden korosztályban sporttudományosan felépített, pedagógiailag megalapozott edzésekkel állunk a sportolni vágyók rendelkezésére. Küldetésünk a sportág gyermek és felnőtt korosztályban történő népszerűsítése, melyben nemzetközileg elismert versenyzőink, átfogó edzésprogramunk és rugalmas órarendünk is segítségünkre van. Emellett nagy hangsúlyt fektetetünk az utánpótlás-nevelési programunkra, hogy versenyzőink a korosztályos és később felnőtt nemzetközi versenyeken is sikeresen tudjanak szerepelni.

 

Az Akadémiáról minden fontos információt megtalálsz honlapunkon: www.zmkba.hu

 

A kick-box sport története

 

A kick-box sport története az 1970-es évek elején kezdődött az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában. Létrehozóinak (az amerikai Mike Anderson és a német Georg Bruckner) fő célja az volt, hogy az ütéseket és rúgásokat használó távol-keleti eredetű harcművészetek mozgásanyagát továbbfejlesztve, ötvözve, egy önálló, verseny-centrikus küzdősportot hozzanak létre.

Kezdetben a sportág Contact-Karate néven volt ismert, 1976-ban All-Style Karate (össz-stílus) nevet kapta, amely azt fejezte ki, hogy több stílusból tevődik össze, illetve a versenyeken minden távol-keleti harcművész részt vehetett. A sportágat kezdetben sok támadás érte, mivel a versenyeken védőfelszerelést használtak, ez eddig egyedülálló szabály volt a küzdősportok között.

1984-ben született meg a világszövetség által jelenleg is használt kick-box elnevezés. A kick-box sportolók küzdelmi versenyszámokban versenyeznek, nők és férfiak külön. A küzdelmi versenyszámokat hat szabályrendszerben rendezik. Ezek alapvetően abban különböznek egymástól, hogy az akciók (ütések és rúgások) végrehajtásánál a kontrollált félerő (semi-contact, light-contact, kick-light), vagy a teljes erő (full-contact, low-kick és K1-style) engedélyezett.