INFORMÁCIÓ

06 1 612 3375

infoaterem.hu

Kettlebell

 

 

A Kettlebell tulajdonképpen egy vasgolyó, amit egy fogantyú tesz teljessé. Gömbsúlyzó használatakor (eltérően az egykezes vagy kétkezes súlyzóktól) a fogás nem a tengelyen történik, messze esik a súlyzó középpontjától, így a gyakorlat közben folyamatos koordinációt, mentális összpontosítást és nagy erőkifejtést igényel már pusztán a helyes tartás is, ami csak más izomcsoportok bevonásával érhető el. Mára számos modern, funkcionális megközelítésű edzésmódszer épül ezen eszköz hatékony használatára.
 

 • Az általunk oktatott Kettlebell rendszer nem egyszerűen gyakorlatok összessége, hanem egy modern, hatékony, önálló alapelvekkel rendelkező edzésforma. Integrálja magába a tradicionális orosz Kettlebell gyakorlatokat, de ezen kívül felhasználja a legújabb funkcionális testedzési ismereteket és gyakorlati tapasztalatokat.
   
 • A módszer különlegessége abban rejlik, hogy egyszerre kombinálja az aerob és anaerob mozgáselemeket, miközben a test a teljes kihasználható mozgástartományban dolgozik. Ezáltal az edzésmódszer az egész testet arányosan fejleszti, helyes alkalmazásával nincs szükség egyéb kiegészítő edzésekre. 
   
 • A gyakorlatok általában dinamikusak, az erőfejlesztés mellett a szív és tüdő kapacitását is jelentősen igénybe veszik. A dinamikus Kettlebell gyakorlatok nagy előnye, hogy nem merevítik be az izmokat, ezért ez az edzésforma szinte az összes sportág kiegészítésére jól használható. 
   
 • A rendszer sok szabadtéren végezhető dobó/lökő, és akrobatikus gyakorlatot is tartalmaz, ezért az itt használt Kettlebellek igen erősek és tartósak. Jellemző még, hogy a golyók súlytól függetlenül ugyanakkora méretűek; ennek előnye, hogy a súlyok növekedésével a technika nem változik, így a gyakorlók fejlődése folyamatos és egyenles.
   
 • A rendszer mögött álló tudományos alapelvek nem csak a versenysportolók, de az egészségre és fittségre vágyó átlagemberek számára is ideális mozgásformává teszik. Ma már számtalan fegyveres testület és sportoló alkalmazza a Kettlebell gyakorlatokat edzései során. Használják katonák, különleges rendőri egységek, tűzoltók, küzdősportolók, evezősök, úszók, atléták, kosárlabdázók, fitnesz szakemberek, de  már a filmsztárok (Jennifer Lopez, Sylvester Stallone, Robert D. Junior, a 300 című film statisztái) is megtapasztalhatták a Kettlebellel való edzés előnyeit. Ezen kívül több tanulmány szerint is a Kettlebellel való edzés a zsírégetés abszolút királya.


November 3-án indulnak az edzések:


K, Cs: reggel 8-9
K, Cs: 11-12
K, Cs: 19-20

Jelentkezz az info@aterem.hu email címen!