INFORMÁCIÓ

06 1 612 3375

infoaterem.hu

Interjú sorozat/ Kovács Attila

 

Több tíz éves tapasztalattal a hátad mögött, hogyan értékelnéd a 21. századi sport trendeket? (versenyzők, hobbisták aránya)

Elsőként nagyon fontosnak tartom megjegyezni a jelenlegi sport piacán zajló dinamizmust, a kereslet, választék növekedését. Divat lett a fittség és az egészségmegőrzés, azonban a tradicionális harcművészetek egyre kevésbé tudnak érvényesülni. Ennek legfőbb oka az emberek megnövekedett túlhajszoltsága, munka után már olyan tevékenységet választanak, ahol nem kell „gondolkodni”, koncentrálni, nem kell annyit beletenni. Továbbá manapság nehezebben tűznek ki hosszú távú célokat, mint például egy fekete öv megszerzése, mely minimum 8 évet jelent. Nehéz helyzetbe kerülnek ez által az egyesületek is.

Mit jelent számodra a sport, mint érték?/milyen sportfilozófiát képviselsz?

A mesteremnek van egy mondása, miért érdemes jitsu-zni:
 hogy olyanok legyünk, mint a fák: képesek legyünk állva meghalni!


A sportban tanultakat fegyelmezettség, elszántság az élet más területén is képes kamatoztatni az egyén. Olyan attitűdöt képes elsajátítani, mely döntéshelyzetben vagy egyéb megmérettetésben a javára válhat.

Idén 10 évesek lettünk. Mióta tartasz edzéseket az ’aTeremben’, hogy értékeled az itt töltött időt, munkát?

Mindig is jobban preferáltam a sportcentrumokat az iskolai termekkel szemben. A vezetőség az aTEREM adottságaiból a maximumot kihozták úgy vélem, hiszen ez egy igen régi gyárépület volt annak idején. Összességében elégedett vagyok az itt eltöltött időszakkal. Számomra rendkívül előnyös, hogy rendezvényeket, szemináriumokat tudok idehozni.

Újévi fogadalmak, …J mit üzennél, azoknak, akik bizonytalanok és folyton folyvást halasztják, hogy belevágjanak és elkezdjenek sportolni.
 

A fiataloknak azt üzenem: ha az embernek az agya mellett a teste is edzett a tanulás is jobban megy, ez fiziológia.
 

Aki bizonytalan: Meg kell próbálni többféle sportot, előbb utóbb szembe jön az, amiben sikerét leli.