INFORMÁCIÓ

06 1 612 3375

infoaterem.hu

Interjú sorozat / Zrínyi Miklós

/>
Idén 10 évesek leszünk és ez alkalomból, készítettünk egy riport sorozatot az aTEREM-ben oktató edzőkkel.

Bemutatjuk első interjú alanyunkat:


Zrínyi Miklós, Kick-Box- / aTerem
1980-ban, viszonylag fiatalon kezdtem az edzői pályafutásomat. Esztergomba végi jártam a ranglétrát: elvégeztem az akkor még segédedzői, majd később edzői tanfolyamot, végül a TF szakedzői tagozatát is.

A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar és a Magyar Kick-Box Szövetség megbízásából a szakedzők, a középfokú edzők és a sportoktatók felkészítésében és vizsgáztatásában veszek részt.

Alapítása óta a Komárom-Esztergom Megyei Kick-box Szövetség elnökeként is tevékenykedem

Tagja vagyok a Mesteredzői Kollégiumnak.

Néhány dolog, amire büszke vagyok:

-       az első magyar Világbajnok kick-boxos női versenyző a saját tanítványom. 

-       az első magyar női amatőr boksz világbajnok a saját tanítványom.

Mindemellett arra vagyok a legbüszkébb, hogy számtalan fiatalt és idősebbet, egyaránt hozzásegítettem egy egészségesebb életmód kialakításához.

Edzői tevékenységem során több kitüntetést is kaptam.

- több alkalommal érdemeltem ki az év edzője díjat

- Eszterházy Miksa díj, 20003

- Pro Urbe díj 2004

- a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetés 2004

- Príma Primissima Díj 2014

- a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetés 2015

1984 –től minden évben volt EB-n, VB-n érmes tanítványom

Saját nevelésű tanítványaim, az elmúlt 30 évben a  válogatottban közel 150 érmet gyűjtöttek be.

A felnőtt Világbajnokságokon 20 aranyérmet, 16 ezüstérmet és 16 bronzérmet, az Európa-bajnokságokon 16 aranyérmet, 14 ezüstérmet és 12 bronzérmet szereztek.

A Junior Világbajnokságon pedig 10 arany, 11 ezüst és 17 bronzérmet, a  Junior

Európa Bajnokságokon / 2007-ben rendezték az elsőt / pedig 4 arany, 6 ezüst és 10 bronzérmet  szereztek.

Néhány évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy a kettlebell-t is felveszem az edzői tevékenységi körömbe. Ezért belevágtam az RKC tanfolyamba, melyet sikerrel el is végeztem. Alapelvem: a MUNKA!  Ebben nagyon hiszek!


1.  Több tíz éves tapasztalattal a hátad mögött, hogyan értékelnéd a 21. századi sport trendeket? (versenyzők, hobbisták aránya)
Az elmúlt években sokat változott a fiatalok hozzáállása. Sok esetben hiányzik türelem, kitartás.  Szeretnének minél rövidebb idő alatt, nagyobb eredményt, sikert. Így mostanság teret nyert divatos”minél rövidebb alatt nagyobb eredményt”tendencia, ami felhígítja a sport piacát. Továbbá nagyon fontos a változatosság, az érdeklődés fenntartása, a 20 évvel ezelőtti edzés tematikához képest főleg ez változott, a kick-box technikák mellett, helyet kap a tréning során más funkcionális edzés is (kettlebell, trx, ..) ezzel színesítve az edzés „palettát”. Ahogy említettem, hiányzik a hosszú távú elkötelezettség, ezért a hobbisták aránya jóval magasabb, mint a 80-as 90-es években.

2. Mit jelent számodra a sport, mint érték?/milyen sportfilozófiát képviselsz?
Számomra a sport az ÉLET. A filozófiám is roppant egyszerű: a befektetett munka= eredménnyel.

Gondolatok:
- Mindig is szerettem emberekkel foglalkozni, szerettem és még ma is szeretek sportolni, több sportágat is kipróbáltam és gyakorlok még ma is.
- Azon edzők közé tartozom, akik próbálnak lépést tartani a fejlődéssel és mindent meg tesznek azért, hogy sok embert, fiatalt és időset egyaránt megismertessenek a sport szépségeivel.
- Sajnos a világ nem jó irányba halad, egyre kevésbé fontosak az emberi kapcsolatok, a barátság, az egymás iránti felelősség-érzés! A sportban szerencsére ez másként működik! Segítünk egymásnak, egymáson. Tudjuk, mit jelent csapatban dolgozni!
Célunk is egy irányba mutat, legyen az élsportoló, vagy csak hobbi szinten sportoló!

 

"Célom, hogy ez a sport olyan ismertséget és elismerést nyerjen, melyet a versenyzőknek és a vezetőedzőknek már réges-rég meg kellett volna kapniuk."

3.  Idén 10 évesek lettünk. Mióta tartasz edzéseket az ’aTeremben’, hogy értékeled az itt töltött időt, munkát?

Majdhogynem a kezdetektől tartok itt kick-boxot.
Örülök, hogy ilyen hosszú ideje az aTerem nyitva tartja kapuit lehetőséget adva egy stabil, állandó terem lehetőségére. Az időfolyamán nekünk is sikerült terjeszkedni és az aTerem falain belül, ki tudtuk alakítani saját magunk arculatát, és ez egy nagyon erős pozitívum számunkra.

4. Újévi fogadalmak, … mit üzennél, azoknak, akik bizonytalanok és folyton folyvást halasztják, hogy belevágjanak és elkezdjenek sportolni.
Közhelyesen hangzik, de amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra. A probléma gyökere mindig onnan ered, hogy hétfőn elkezdem, aztán halasztásba torkollik, - amikor megszületik az elhatározás párosuljon cselekedettel!